Väestönsuojan tarkastukset pääkaupunkiseudulla

Väestönsuojat on pidettävä hyvässä kunnossa. Suoja on oltava sellaisessa kunnossa, että se saadaan täyteen käyttövalmiuteen 72 tunnissa. Väestönsuojan sijaintia osoittavat merkit on oltava paikoillaan.

Väestönsuojan vuositarkastus

Väestönsuojien tarkastus täytyy tehdä vuosittain ja siitä on pidettävä päiväkirjaa mm. palotarkastusta varten. Tarkastuksessa käydään läpi muun muassa suojan yleiskunto, käymälät, suojan ovet, luukut ja tiivisteet, opasteet, ilmanvaihto, ylipainemittari, vesipisteet ja varavesisäiliö sekä suojan varusteet. Turvallisuusmateriaali (väestönsuojelumateriaali) täytyy olla kiinteistössä pelastussuunnitelman mukaisesti. Tarkastuksen yhteydessä suojan välineitä tarvittaessa täydennetään.

Väestönsuojan paine- ja tiiveyskokeet

Paine- ja tiiveyskokeet on suoritettava 10 vuoden välein, jotta varmistutaan väestönsuojan toimintavarmuudesta ja siitä on myös pidettävä päiväkirjaa.

Raportit tilaajalle (ja pelastusviranomaisille)

Itse paine- ja tiiveyskoe kestää noin 2 tuntia, joissain tapauksissa kauemminkin. Kun koe on hyväksytysti suoritettu, laadimme tilaajalle tarkastusraportin. Tarvittaessa se sitten toimitetaan pelastusviranomaisille. Tarkastuksen ja testien jälkeen toimitamme väestönsuojaan kansion, josta löytyy mm. mittauspöytäkirja, suojan käyttö- ja huolto-ohjeet sekä päiväkirja vuosihuoltoa varten.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Haluatko lisätietoja väestönsuojaan liittyvistä asioista? Ota yhteyttä soittamalla, laittamalla sähköpostia tai lähetämällä viesti yhteydenottolomakkeella.

Kiinnostuitko palveluistamme?

Lähetä meille viesti, palaamme asiaan mahdollisimman pian.


Luotettava kumppani

Suosittele meitä